Aral gaat netwerk snellaadstations versneld uitbreiden

Aral Pulse snellaadstations

Aral, in Duitsland marktleider op het gebied van tankstations, wil zijn netwerk van snellaadstations nog sneller uitbreiden. Tegen het einde van het jaar wil Aral in heel Duitsland 500 HPC’s operationeel hebben.

Aral pulse

Het betreft hier volgens Aral écht snelle oplaadpunten, met een capaciteit tot 350 kW. We kunnen deze 500 snelladers straks aantreffen bij 120 Aral-tankstations in Duitsland. Mits elektrische auto’s over de juiste accutechnologie beschikken (dat is nog lang niet altijd het geval) kunnen ze daar naar verluid binnen tien minuten worden opgeladen met zo’n 350 kilometer bereik. Opvallend is dat Aral zelf zegt dat het opladen even snel gaat dan het tanken aan de pomp.

Aral Pulse snellaadstations

“Onze elektrische aanbod komt in een stroomversnelling. We zullen het aantal oplaadpunten dit jaar vervijfvoudigen”, aldus Aral-bestuurslid Patrick Wendeler. Eind deze maand wil Aral al ongeveer 100 oplaadpunten met een capaciteit tot 300 of 350 kilowatt in bedrijf hebben in 25 eigen tankstations. Aral heeft ongeveer 2.400 tankstations in Duitsland. De tankstationexploitant die ook diensten voor e-mobiliteit aanbiedt, zal dit onder de nieuwe naam “Aral pulse” doen.

Meer snelladers in Duitsland

Eerder deze maand diende de Duitse regering een wetsvoorstel in om de ontwikkeling van een snellaadnetwerk te stimuleren. Volgens die plannen moeten er tegen 2023 ongeveer 1.000 snellaadstations komen. Ieder station moet meerder oplaadpunten krijgen, waarvan de laadsnelheid boven de 150 kW moet liggen. Dat betekent dus dat er over een paar jaar duizenden extra snellaadpunten bij onze oosterburen zijn. Volgens het Duitse Bondsministerie van Verkeer zijn er in Duitsland momenteel ongeveer 800 oplaadpunten van meer dan 150 kilowatt. Dat aantal moet in enkele jaren dus aanzienlijk groeien.

Vorig artikelDoe jij ook mee aan de enquête ‘Elektrisch vervoer in Nederland’?
Volgend artikelHyundai zet met de Ioniq 5 een grote stap richting een nieuwe toekomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in