Amslod e-bikes zijn voortaan ‘connected’

Amslod e-bikes zijn voortaan 'connected'

E-bikefabrikant Amslod maakt haar e-bikes binnenkort ‘connected’. Daarvoor gaat het merk vanaf aankomende zomer samenwerken met Tracefy. Dat is een systeem dat ervoor zorgt dat gebruikers hun e-bike kunnen volgen en opsporen, mocht deze worden gestolen.

GPS-tracker in de fiets

Door de fietsen te verbinden met een GPS-tracker, kunnen gebruikers hun fiets voortaan volgen en opsporen. Dat maakt van een gewone fiets echt een ‘connected bike’. Amslod kiest voor het Tracefy systeem, die eindgebruikers vanaf de zomer kunnen laten inbouwen.

Tracefy kan het systeem ook achteraf inbouwen bij de consument thuis. Daarvoor heeft het bedrijf eigen monteurs. Ook kunnen fietsers terecht bij de reparatiespecialist Fietscentrum in Lelystad. De installatie is snel en gemakkelijk dankzij een plug-en-play systeem.

De tracker werkt aan de hand van een jaarabonnement. Het eerste jaar is gratis. Bij dat abonnement hoort ook een samenwerking met beveiligingsbedrijf G4S. Dit bedrijf spoort fietsen op die gestolen of vermist raken. Naar eigen zeggen zijn de meeste fietsen binnen 48 uur weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Amslod app

Consumenten kunnen gebruik gaan maken van de Amslod-app. Via deze app kunnen fietsers altijd zien waar hun fiets is. Virtueel kan er een slot op de fiets geplaatst worden, als deze ergens wordt geparkeerd. Zodra de fiets beweegt, terwijl de bestuurder niet in de buurt is, ontvangt deze een melding op de smartphone.

De Amslod-app kan ook andere informatie bijhouden. Zo kunnen bestuurders in de app ook terugvinden welke routes er gereden zijn en welke afstand zij gefietst hebben.

Fietsendiefstal als maatschappelijk probleem

Volgens Bert Jonkeren van Amslod is fietsendiefstal zo’n groot maatschappelijk probleem, dat daar direct iets tegen gedaan moet worden. Daarom kiest Amslod nu dus voor een GPS-systeem op de fiets, zodat bestuurders hun fiets niet meer zo kwijtraken door diefstal.

Vorig artikelAmazon gaat in het Verenigd Koninkrijk bezorgen met elektrische cargobikes
Volgend artikelGeneral Motors waarschijnlijk als elektrisch automerk terug op Europese markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in