AMG Mercedes elektrisch

AMG gaat ook zelf elektrische auto ontwikkelen

Uiteraard zal ook AMG, de sportieve tak van Mercedes, in de toekomst met elektrische aandrijvingen gaan werken. Maar de nieuwe CEO van moederbedrijf Daimler, Ola Källenius, vertelde in een interview dat Mercedes AMG zelf ook elektrische auto’s gaat ontwikkelen en verkopen.

“We zitten op een punt waar het type aandrijving niet belangrijk wordt geacht, omdat de klant bij AMG voor de beleving komt”, vertelde Källenius aan het Britse automagazine Autocar. “Daarom gaan we niet alleen auto’s elektrificeren maar ook werken aan onze eerste volledig elektrische AMG.” Källenius onthulde echter verder niets specifieks over de geplande elektrische auto(‘s) van AMG.

SLS AMG Electric Drive

Elektrische auto’s zijn absoluut geen uitzondering voor AMG dat in 2013 al de elektrische “SLS AMG Electric Drive” bouwde. Deze elektrische auto werd in een hele kleine serie gebouwd, volgens insiders zelfs minder dan honderd. Deze exclusieve elektrische sportwagen had vier motoren met een gezamenlijk vermogen van 750 pk, een maximaal koppel van 1.000 Nm. Deze geëlektrificeerde uitvoering van de Mercedes SLS AMG had een actieradius van ongeveer 250 kilometer en kostte destijds om en nabij de 450.000 euro. Deze SLS AMG Electric Drive reed de Nordschleife trouwens in 7:56 minuten. Daarmee was het de eerste in serie gebouwde elektrische auto die het rondje in minder dan 8 minuten reed.

Modellenpalet nog niet duidelijk

Het is nog niet helemaal duidelijk welke van de nieuwe elektrische auto’s van Mercedes door instantie AMG als basis zal worden gebruikt. Een exclusief AMG-model wordt mogelijk pas op een later tijdstip gemaakt. “Ik kan me heel goed voorstellen dat we als onderdeel van het EQ offensief ook een onafhankelijk, puur elektrisch model van het AMG-merk zullen lanceren”, vertelde CEO Tobias Moers aan het begin van het jaar. Het enige wat al een tijdje bekend is, is dat AMG volgend jaar als eerste stap een vierdeurs AMG GT met een plug-in hybride aandrijflijn zal aanbieden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven