donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsAmerikaanse Indi EV waarschijnlijk ook in Europa verkrijgbaar

  Amerikaanse Indi EV waarschijnlijk ook in Europa verkrijgbaar

  En weer een nieuwe EV-fabrikant die de Europese markt wil betreden. Dit keer is het de Amerikaanse start-up Independent Electric Vehicles, in de volksmond Indi EV. Het in Californië gevestigde bedrijf neemt binnenkort ook Europese reserveringen aan.

  Indi One

  Indi One

  Vanaf deze week neemt Indi EV reserveringen aan voor de Indi One, een elektrisch aangedreven cross-over SUV. Vooralsnog kunnen alleen Amerikanen een gooi doen naar de One, maar Indi EV heeft wel degelijk plannen om de elektrische cross-over ook in Europa en Azië aan te bieden.

  De Indie One valt qua formaat tussen de Tesla Model Y en Model X in. Op dit moment rijden er al meerdere prototypes van de EV rond — hier worden o.a. crashtests en andere metingen mee uitgevoerd. De start van de productie van de Indi One staat gepland voor medio 2023 en zal in de Verenigde Staten plaatsvinden.

  Twee uitvoeringen

  Op het moment van zijn introductie zal de Indi One verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen, een basismodel en een topmodel. Het basismodel (€41.700) is uitgerust met een 75 kWh accupakket en heeft een actieradius van 370 kilometer volgens de EPA-norm.

  Indi One interieur

  Het topmodel, dat zo’n €64.000 moet gaan kosten, heeft een grotere 95 kWh accu — goed voor een bereik van bijna 500 kilometer. Geen spetterende cijfers, maar het lijkt erop dat Indi vooral inzet op betaalbaarheid en toegankelijkheid in plaats van het breken van records.

  Bestaande technologie

  Om de kosten te drukken maakt Indi veel gebruik van al bestaande technologieën en onderdelen. Dit zorgt bovendien voor betere betrouwbaarheid en een kortere ontwikkeltijd. “Als je beproefde technologieën gebruikt en je concentreert op de kern van de gebruikerservaring, kun je de ontwikkelingstijd verkorten,” zo legt Hoofd Design Andre Hudson uit.”

  Dit betekent overigens niet dat de Indi One er qua uitrusting bekaaid vanaf komt. Indi promoot de One zelfs als “digitale gereedschapskist” met tal van moderne oplossingen. Denk hierbij aan 5G-connectiviteit, Android Automotive OS-ondersteuning, maar liefst vijf camera’s en compatibiliteit met augmented en virtual reality videospellen. Hoe ze dit laatste bij Indi voor zich zien weten we niet, maar veelbelovend klinkt het wel.

  Niet voor 2024

  Vooralsnog is de planning van Indi nog onbekend. Zoals reeds gezegd begint de productie in de VS pas in 2023, dus we verwachten niet dat de Indi One voor 2024 naar Nederland komt.

  Indi One dashboard

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos