Amazon Rivian elektrische bestelwagens

Amazon en Rivian presenteren hun elektrische bestelwagen

E-commercegigant Amazon heeft beloofd om zich in te spannen om het klimaat te beschermen en gaat voor de distributie steeds meer elektrische bestelwagens gebruiken. Het bedrijf investeerde in startup Rivian en bestelde daar ook 100.000 elektrische bestelwagens, die men nu presenteert.

Maatwerk

Rivian was zelf bezig met de ontwikkeling van een elektrische SUV en pick-up, maar had nog geen bestelwagen ontwikkeld. Het skateboardchassis van Rivian biedt wel alle mogelijkheden om de door Amazon bestelde elektrische bestelwagens verregaand naar wens aan te passen. En dat wil Amazon ook heel graag.

‘De toekomst voor de levering van de laatste kilometers’

Ross Rachey, Director Global Fleet and Products van Amazon, legt de ambities van Amazon op dit gebied uit: “Toen we onze eerste gepersonaliseerde elektrische bestelwagen met Rivian ontwikkelden, wisten we dat hij elke andere bestelwagen ver moest overtreffen. We wilden dat chauffeurs er plezier aan beleefden en dat klanten opgewonden zouden zijn als ze er in hun buurt mee rijden en het voor hun huis zien verschijnen. We hebben de technologie van Rivian gecombineerd met onze kennis van leveringslogistiek. Het resultaat is de toekomst voor de levering van de laatste kilometers.”

RJ Scaringe, CEO van Rivian, bevestigt dit: “Het voertuig dat we samen met Amazon hebben ontworpen is niet zomaar een elektrische bestelwagen.” Veiligheid en functionaliteit staan centraal om een voertuig te ontwikkelen dat geoptimaliseerd is voor het afleveren van pakketten. Scaringe vervolgt: “We hebben nagedacht over hoe de chauffeurs in- en uitstappen, hoe het bestuurderscompartiment er uit moet zien en hoe we de workflow voor het afleveren van pakketten kunnen optimaliseren”.

Amazon Rivian elektrische bestelwagens

Eerste leveringen binnen twee jaar

De eerste eenheden worden volgend jaar al gebouwd en in 2022 moeten er al 10.000 van deze bestelwagens in gebruik zijn. In 2030 moeten alle 100.000 door Amazon bestelde elektrische bestelwagens op de weg zijn en zo bijdragen aan de Amazon’s belofte (The Climate Pledge) om in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. De bestelwagen van Rivian is een van de drie verschillende modellen waarin Amazon heeft geïnvesteerd en die volledig zijn aangepast aan de behoeften van het goederenvervoer om de rijervaring te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren.

Laatste technologieën

De specifiek voor Amazon te bouwen bestelwagen bevat de nieuwste technologieën. Uiteraard is het voertuig voorzien van meerdere bestuurdersassistentiesystemen, maar zijn er rondom het voertuig camera’s geplaatst, die de bestuurder op een display een 360-graden zicht bieden. Er is Alexa-integratie voor het stemgestuurd opvragen van routeinformatie en de laatste weerberichten.

Verder is er ook aan heel basale zaken gedacht die het rijden veiliger en prettiger moeten maken. De grote, panoramische voorruit geeft een uitstekend uitzicht. De bestuurdersdeur is versterkt voor extra bescherming, er is ook gezorgd voor voldoende ruimte in de bestuurderscabine voor gemakkelijk in- en uitstappen. De laadruimte heeft de schappen op drie niveaus en een deur is het tussenschot voor extra bescherming van de bestuurder tijdens het rijden, en een gemakkelijke toegang vanuit de cabine.

Amazon Rivian elektrische bestelwagens

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven