Amazon elektrische bestelwagens Mercedes

Amazon bestelt 1800 elektrische bestelwagens bij Mercedes

Daimler kondigt aan dat het een grote order voor elektrische bestelwagens van e-commercegigant Amazon heeft ontvangen. Het Amerikaanse bedrijf bestelde meer dan 1800 elektrische bestelwagens bij Mercedes-Benz Vans. Dit is voor Daimler de grootste order voor elektrische voertuigen tot nu toe.

De order omvat de types Mercedes eVito en eSprinter. De order omvat ongeveer 600 eVito’s en meer dan 1200 eenheden van de grotere eSprinter. De eerste eenheden worden al dit jaar geleverd. Amazon zal ze in verschillende Europese landen in gaan zetten. Amazon maakt in Europa dus vooral gebruik van bestaande voertuigen van gevestigde fabrikanten. Dit in tegenstelling tot Amazons. In de VS laat Amazon immers 100.000 speciaal ontwikkelde elektrische bestelwagens door Rivian bouwen.

The Climate Pledge

Samen met de order voor de elektrische bestelwagens kondigde Daimler aan dat dochteronderneming Mercedes-Benz zich aansluit bij “The Climate Pledge”. Een van de oprichters van dit klimaatbeschermingsinitiatief is Amazon. Met dit initiatief wil men helpen om de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatbescherming al in 2040, dus tien jaar eerder dan gepland, te verwezenlijken. “Bij Mercedes-Benz hebben we ons het ambitieuze doel gesteld om van de transformatie van mobiliteit een succesverhaal te maken. Door ons aan te sluiten bij ‘The Climate Pledge’ bevestigen we opnieuw onze ambitie om de weg naar emissievrije mobiliteit en duurzame voertuigproductie te blijven volgen”, aldus Ola Källenius, CEO van Daimler.

eVito en eSprinter

Mercedes levert de eVito is al sinds 2018. Vorig jaar kwam daar de grotere eSprinter bij. Omdat de accu zich in de bodem van het voertuig bevindt, wordt het laadvolume daar niet door beperkt. De eSprinters voor Amazon zijn gesloten bestelwagens met een hoog dak. Ze zijn uitgerust met de grootste van twee beschikbare accu’s met een vermogen van 55 kWh. Deze hebben volgens Mercedes een actieradius van 168 kilometer. De eVito’s met een 41 kWh accu hebben een bereik van 150 tot 184 kilometer.

Last Mile

“Ik ben blij dat we onze langdurige, coöperatieve relatie met Amazon verder intensiveren en samen werken aan de toekomst van het transport op het gebied van accu-gevoede voertuigen”, zegt Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans. “Met de eVito en de eSprinter hebben we elektrische voertuigen in ons portfolio die ideaal geschikt zijn voor de behoeften van de koeriers-, expres- en pakketdienstensector voor levering over de zogenaamde ‘last mile’ wat betreft uitrusting en bereik. Ze laten zien dat lokaal emissievrij rijden, overtuigende rijprestaties, comfort en lage bedrijfskosten ideaal kunnen worden gecombineerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven