Homee-NieuwsAlveri wil een ‘refurbishable’ elektrische stationwagen op de markt brengen

Alveri wil een ‘refurbishable’ elektrische stationwagen op de markt brengen

De Oostenrijkse start-up Alveri bemiddelt in elektrische auto’s, levert laadinfrastructuur en ontwikkelde ook al een eigen autonome laadrobot. Maar Ehsan en Jakob Zadmard, de twee Afghaanse broers achter Alveri willen met de Falco ook een eigen elektrische auto op de markt brengen.

Future Mobility Plan

Het Falco-voertuigconcept moet de derde pijler van het ambitieuze Future Mobility Plan van de start-up worden. De eerste stap zette men in 2019 met de Alveri-app (Android en iOS), die het rijgedrag van zijn gebruikers analyseert op geschiktheid voor elektrische auto’s. Dit met het doel om particulieren en bedrijven met behulp van betrouwbare gegevens te ondersteunen bij hun overstap op elektromobiliteit.

Met de “Charbo” presenteerde Alveri in juli 2021 de tweede stap van het Future Mobility Plan. De volledig autonome oplaadrobot, die men samen met de Technische Universiteit van Graz en Arti Robots ontwikkelde, neemt het hele oplaadproces van elektrische auto’s met accu’s over – van het inpluggen tot het opladen en het loskoppelen. Onder optimale omstandigheden kan een Charbo tot 20 voertuigen achter elkaar opladen. Hij is daardoor bijzonder geschikt voor hotels, parkings, luchthavens en vele andere toepassingen.

Alveri Falco

Op bestaande EV-architectuur

Helaas mankeert er nogal het nodige aan de website van Alveri zodat onze informatie over de Falco alleen afkomstig is uit de berichtgeving in de media. Maar daaruit maken wij op dat de broers niet aan een volledig nieuw ontwikkelde auto denken. Volgens Auto Motor & Sport wil Alveri gebruik maken van een bestaande elektrisch platform, zoals van de Amerikaanse startup Canoo, Volkswagen of zelfs Tesla. Alveri zelf spreekt over de technische basis van een “externe platform van een grote fabrikant”.

Ook voor de productie nemen de broers Zadmard een partner in de arm, bij voorkeur een in Oostenrijk. Met die wetenschap zou het bij het Oostenrijkse Graz gevestigde Magna Steyr wellicht de beste kansen hebben. Dat bedrijf beschikt immers ook over een eigen EV-architectuur, bouwt de Jaguar I-Pace, gaat ook de Fisker Ocean bouwen en is ook nog een van de grootste toeleveranciers in de branche. Ehsan Zadmard, die op zevenjarige leeftijd met zijn familie uit Afghanistan naar Oostenrijk kwam, vertelt: “wij zijn geen autofabrikant en wij willen dat ook niet worden”.

Elektrische stationwagen

Opvallend is dat de schetsen van de Alveri Falco, zoals het project intern heet, niet uitgaan van de gebruikelijke SUV of cross-over. Ze laten namelijk een redelijk grote, fraai gelijnde stationwagen zien die is ontworpen door Arseny Kostromin.

Ehsan Zadmard, CEO van Alveri: “We reactiveren de stationwagonvorm, die door de komst van cross-overs enigszins in de vergetelheid is geraakt, maar die in het dagelijks leven enorme voordelen biedt.”

De Alveri Falco wordt ongeveer 4,75 m lang en krijgt een 80 kWh accupakket. Daarmee zou de Falco een actieradius van bijna 600 kilometer moeten halen. De aandrijflijn krijgt een systeemvermogen van ongeveer 300 kW. Omdat er sprake is van vierwielaandrijving mogen we van vierwielaandrijving uitgaan. Voorts noemt Alveri een DC-laadsnelheid van 250 kW.

Alveri Falco

Refurbished

Alveri belooft een comfortabele elektrische reiswagen waarbij de focus ook op duurzaamheid ligt. Sterker nog, volgens Ecomento zou het uiteindelijke productiemodel na zijn eerste productlevenscyclus zelfs fundamenteel vernieuwd kunnen worden. Daarna zou de auto als ‘nieuw’ product op de markt terug moeten komen. Een refurbished EV, zeg maar. Vanuit milieu-oogpunt zou dat een slimme zet kunnen zijn. Naast de hardware zouden alle digitale componenten refurbished en gemoderniseerd kunnen worden. Daardoor kan de hoeveelheid grondstoffen die nodig is voor de productie van de voertuigen aanzienlijk worden verminderd.

“De Alveri Falco is veel meer dan een elektrische auto met indrukwekkende rijprestaties. Wij denken reeds aan de tweede levenscyclus tijdens de bouw en willen verschillende voertuiggeneraties op één platform creëren. Daartoe krijgen alle componenten een zogenaamd tweede leven – de aandrijving en de batterijen, maar ook de digitale componenten”, zegt Ehsan Zadmard.

De aankoopprijs zal rond de 50 mille liggen. Alveri wil de Falco ook via een eigen abonnementsmodel aanbieden voor een kleine 500 euro per maand.

Smartphone als boordinstrument

Volgens Alveri overbrugt de Falco de kloof tussen een hoge gebruikswaarde en toekomstgerichte technologie. Hij moet daardoor bijzonder geschikt zijn voor gebruik in wagenparken en voor autodelen. De volledige smartphone-integratie is een belangrijk aspect van de Falco. De mobiele telefoon doet namelijk niet alleen dienst als sleutel maar ook als boordinstrument.

Alveri Falco

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos