Alpine A290: Geen sportwagen maar elektrische hot hatch

Elektrische Alpine A290 hot hatch

Alpine, het sportautomerk dat synoniem staat voor Franse flair en rijplezier, heeft zojuist de A290 onthuld, hun eerste volledig elektrische hot hatch. Er is het sportieve zustermerk van Renault veel aan gelegen om te laten zien dat deze auto veel meer is een sportief broertje van de nieuwe, elektrische Renault 5 E-Tech Electric.

Le Mans

De onthulling van de nieuwe, elektrische Alpine A290 vond plaats op een locatie die je meteen associeert met de geur van verbrand rubber en benzine. Het Circuit de la Sarthe ligt vlak bij Le Mans en is het circuit waar de beroemde en beruchte “24 uurs van Le Mans” wordt gehouden. Maar vandaag draaide het niet om ronkende verbrandingsmotoren, maar om de zoemende tonen van de eerste van een geheel nieuwe generatie elektrische sportauto’s.

Rijden als de beste

Alpine heeft altijd al auto’s gebouwd die de zintuigen prikkelen en de bestuurder uitdagen om de grenzen op te zoeken. De A290 is daarop geen uitzondering. Met zijn scherpe besturing, directe gasrespons en lage zwaartepunt belooft deze hot hatch een waar feest te zijn op bochtige wegen. De verschillende rijmodi, van de comfortabele ‘Normal’-modus tot de adrenaline opwekkende ‘Sport’-modus, moeten voor elk wat wils bieden. Met de ‘Overtake’-knop op het stuur, die een extra boost aan het vermogen geeft, zou je zelfs de meest doorgewinterde petrolhead kunnen verrassen.

Moderne technologie voor een nog betere rijervaring

De A290 is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook voor de techneut. Het digitale instrumentenpaneel, met zijn futuristische graphics en aanpasbare displays, houdt je op de hoogte van alle belangrijke informatie. Het infotainmentsysteem, met zijn intuïtieve bediening en uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden, zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent met de wereld om je heen.

Elektrische Alpine A290

 

Een ander hoogtepunt is het Devialet-audiosysteem. Dit high-end systeem produceert een geluidskwaliteit die je normaal gesproken alleen in een concertzaal verwacht. Of je nu naar je favoriete muziek luistert of geniet van het kunstmatig gegenereerde motorgeluid (‘Alpine Drive Sound’ geheten), de A290 zorgt voor een auditieve ervaring die je niet snel zult vergeten.

Design: een typische ‘hot hatch’

Ondanks het feit dat de A290 is afgeleid van een ‘normale’ hatchback (de nieuwe elektrische Renault 5) is hij ontegenzeggelijk een ‘hot hatch’ om te zien. Je herkent er overigens nog steeds wat elementen in van de oude Renault 5, en ook van de R5 Turbo, maar hij maakt toch ook een moderne en vrij unieke en originele indruk. Het ontwerp zou je kunnen beschouwen als een moderne interpretatie van de bekende Alpine-designtaal, waarbij elementen zoals de vier koplampen en de X-vormige lichtsignatuur meteen opvallen. De brede schouders, de scherpe lijnen en de dakspoiler geven de A290 een agressieve, maar ook elegante uitstraling.

Elektrische Alpine A290 hot hatch

Elektrisch rijden gaat volgens Alpine samen met rijplezier

Met de A290 laat Alpine zien dat elektrisch rijden en rijplezier geen tegenstrijdige begrippen zijn. Deze hot hatch is een voorbode van wat we in de toekomst van het merk kunnen verwachten: elektrische auto’s die niet alleen snel en efficiënt zijn, maar ook emotie en passie oproepen. De A290 is een auto die je niet alleen wilt rijden, maar ook wilt bezitten, een auto die je hart sneller doet kloppen. En dat is precies waar het bij Alpine altijd al om draaide.

Vorig artikelDe Kia EV6 is de ANWB Trekauto van het Jaar 2024
Volgend artikelMeer goedkope EV’s: Xpeng komt met de Mona budgetlijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in