EVUM aCar

Alleskunner moet de hele wereld gaan veroveren

Op de tentoonstelling New Mobility World, die voorafgaand aan de IAA in Frankfurt wordt gehouden, presenteert EVUM Motors een vernieuwde versie van de aCar. Dit is een compacte, elektrisch aangedreven bedrijfswagen die ook op het terrein goed uit de voeten kan. De aCar zou wel eens hét ideale werkpaard voor de aannemer en hovenier kunnen zijn.

Voor ontwikkelingslanden

Oorspronkelijk is de aCar ontstaan uit een studie uit 2017 van de Technische Universiteit van München. EVUM Motors is dan ook een spin-off van deze universiteit. De aCar is eigenlijk bedoeld als allround voertuig voor ontwikkelingslanden. Een echte alleskunner, die overal inzetbaar is. De prototypes zijn daarom uitgebreid getest in Europa en Afrika. Deze stemden tot grote tevredenheid en “smaakten naar meer”.

EVUM aCar

Wereldwijd

Daarom is besloten om de aCar commercieel op de markt te zetten. Men wil de aCar nu echt wereldwijd gaan verkopen. Er wordt in Bayerbach een productielocatie gebouwd en in München moet het eerste verkooppunt met showroom en werkplaats komen. Op de IAA zal EVUM Motors dus de productieversie van de aCar presenteren. Deze komt voor een groot deel overeen met de eerder gepresenteerde en uitgebreid geteste aCar maar er zijn ook veel verschillen. “Zo goed als alle schroefjes zijn vervangen”, vertelt Sascha Koberstaedt.

Overal inzetbaar

Dat komt ook omdat men de vernieuwde versie in een grotere voertuigklasse heeft ingedeeld. Hierdoor mag de auto ook op de Europese wegen rijden. De nieuwe aCar valt nu in de zogenaamde N1-klasse en heeft vierwielaandrijving, een laadvermogen van 1 ton, een topsnelheid van 70 km/uur en een actieradius tot 200 kilometer. Hoewel EVUM Motors de aCar dus oorspronkelijk heeft ontworpen om in Afrika en andere ontwikkelingslanden te gebruiken, is hij nu overal inzetbaar. De hoeveelheid gebruiksmogelijkheden is dan ook enorm. Of je nu houthakker of wijnbouwer bent, hekwerken of schuttingen bouwt of de stadsreiniging in een landelijk gebied verzorgt, de aCar is er klaar voor.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven