Allego rekent overstay-toeslag voor HPC-laders na 45 minuten laden

Allego zal vanaf 1 juli 2024 een toeslag in rekening brengen voor het te lang blokkeren van alle High-Power Chargers (HPC) in het Europese netwerk. Deze “overstay fee”, zoals Allego het officieel noemt, heeft tot doel de wachttijden voor alle elektrische voertuigen te verminderen en het efficiënte gebruik van de HPC-laders te bevorderen.

“Deze toeslag zorgt ervoor dat alle EV-bestuurders eerlijke en tijdige toegang hebben tot laadstations. Met de snelle groei van de EV-markt en de toenemende vraag naar laadinfrastructuur, moeten laders efficiënt worden gebruikt.” De overstay fee is bedoeld om langdurige laadsessies die laders langer bezet houden dan nodig, te voorkomen, waardoor een eerlijkere verdeling van middelen wordt gegarandeerd,” aldus Allego.

Waarom na 45 minuten?

Terwijl andere aanbieders vaak zogenaamde blokkeertoeslagen rekenen bij DC-stations na 60 minuten laden, heeft Allego bewust gekozen voor 45 minuten. Met een 70 kWh batterij duurt een laadproces van tien tot 80 procent ongeveer drie kwartier bij een gemiddelde laadsnelheid van 65 kW. “Deze duur is een redelijke maatstaf op basis van de huidige mogelijkheden van elektrische voertuigen,” zegt Allego

Overstay fees per land

Naast de standaard kWh-prijs, wordt er een overstay tarief per minuut in rekening gebracht na 45 minuten laden. Zoals altijd gelden deze toeslagen echter alleen als men via Allego zelf laadt. Als het laadproces wordt gestart bij een Allego-laadpunt met een andere laadservice, gelden de tarieven en voorwaarden van die laatste.

 

Eerder soortgelijke maatregel voor AC-laders in Nederland

Sinds 1 maart 2024 werd er door Allego al een soortgelijke maatregel toegepast op AC-laders in Nederland om onnodig lange bezetting aan te pakken. Het zogenaamde connectietarief dat werd toegepast bedraagt €0,25 (inclusief btw) vanaf het eerste uur en geldt voor elk uur dat de auto is aangesloten op een Allego AC-lader in Nederland.

Bestuurders die gebruik maken van openbare oplaadpunten moeten deze plaatsen delen met andere gebruikers van elektrische voertuigen (EV’s) en er is een groeiende klacht over oplaadpunten die lang na de benodigde oplaadtijd bezet zijn. In sommige gevallen is dit een overschrijding van een paar uur, maar vaak kan dit meerdere dagen aan een stuk zijn. Andere EV-bestuurders worden dan verdrongen of gedwongen om op minder geschikte momenten op te laden. In samenwerking met lokale gemeenten en na vragen van bezorgde bestuurders wil Allego dit probleem aanpakken door een vergoeding voor te lang wachten in te voeren.

Vorig artikelTest Polestar 4: Meer dan ‘een auto zonder achterruit’
Volgend artikelMaserati GranCabrio Folgore Tignanello: voor de wijnliefhebbers onder ons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in