Allego gaat in Duitsland snellaadzuilen op 400 ATU-locaties plaatsen

Allego snelladers ATU Duitsland

Allego kennen we in Nederland allemaal. ATU waarschijnlijk niet. Dit is in Duitsland dé marktleider op het gebied van service, onderhoud, onderdelen en accessoires. Er zijn al snelladers aanwezig op 41 ATU-locaties. Allego heeft nu een deal met ATU gesloten: de bedrijven gaan samen op nog eens 400 ATU-locaties snelladers plaatsen.

Laadsnelheid ten minste 150 kW

In totaal zal het snellaadnetwerk op de ATU-locaties met ongeveer 900 oplaadpunten worden uitgebreid. Dat komt zo’n beetje neer op één snellaadzuil met 2 aansluitingen per locatie. Er is niet bekendgemaakt welke oplaadzuilen dat precies zullen zijn. Vroeger installeerde Allego vooral snellaadzuilen van de Portugese fabrikant Efacec. Sinds vorig jaar past Allego met name snellaadzuilen van Alpitronic en Tritium toe. Wel vertelt men dat de snellaadstations een laadcapaciteit van minimaal 150 kW zullen krijgen.

Start nog dit jaar

Heyne Lars Heyne, Managing Director for Transformation (CTO) bij ATU gaf aan dat de gehele uitbreiding eind 2024 gerealiseerd moet zijn. Uiteraard zal de planning sterk afhankelijk zijn van goedkeuringsprocedures en levertijden. Dit jaar zal men in ieder geval beginnen met het opwaarderen van de bestaande snelladers op de 41 ATU-locaties, zodat deze ook een laadsnelheid van ten minste 150 kW krijgen. Daarnaast zal Allego dit jaar ook beginnen met de bouw van snelladers op nog eens 85 ATU-locaties.

 snelladers ATU Duitsland

Ulf Schulte, Managing Director DACH bij Allego: “We hebben bewust voor ATU gekozen voor dit grote project. We waren gewoon zo onder de indruk van het sterke vestigingennetwerk met aantrekkelijke locaties en gemotiveerd door onze zeer succesvolle samenwerking tot nu toe die al 41 locaties omvat. Momenteel voorzien de plannen in de start van de uitbouw van 85 nieuwe locaties al dit jaar, alles natuurlijk in nauwe samenwerking met onze partner ATU.”

Verdere samenwerking

Overigens overwegen ATE en Allego om hun samenwerking nog verder uit te breiden. De twee bedrijven geven aan dat het partnerschap in de toekomst moet worden geconsolideerd met verdere gezamenlijke projecten. Zo gaan de bedrijven mogelijk ook samenwerken in oplaadfaciliteiten die niet bij ATU-locaties komen. Ook voorziet men gerichte marketingactiviteiten en speciale aanbiedingen voor wagenparkbeheerders.

Vorig artikelEerste test van de BMW iX M60, een moddervette EV-Sport-SUV
Volgend artikelStellantis en Toyota gaan samen grote elektrische bestelwagen ontwikkelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in