Allego en Meridiam kondigen gezamenlijke plannen aan voor overname en delisting van Allego

Vandaag hebben Allego, een prominente aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, en zijn meerderheidsaandeelhouder Meridiam, een onafhankelijk investeringsbedrijf, belangrijke plannen aangekondigd die de toekomst van Allego aanzienlijk zullen beïnvloeden.

Overname en van de beurs halen

Meridiam heeft het voornemen geuit om een overnamebod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van Allego die zij nog niet in bezit hebben. Ze bieden hiervoor $1,70 per aandeel, wat een flinke premie van 131% is ten opzichte van de slotkoers op 14 juni 2024. Na deze overname zal Allego zich vrijwillig terugtrekken van de New York Stock Exchange (NYSE). Aandeelhouders die ervoor kiezen hun aandelen niet te verkopen, blijven investeerders in het niet-beursgenoteerde bedrijf.

Financiële steun van Meridiam

Meridiam heeft zich ook verbonden om Allego financieel te blijven ondersteunen. Dit omvat een toezegging van €46 miljoen voor de ontwikkeling en exploitatie van laadstations in Duitsland. Bovendien zal Meridiam na de delisting nog eens €310 miljoen extra kapitaal verstrekken om de groei van Allego te bevorderen.

Voordelen van delisting

Volgens Allego en Meridiam zal het van de beurs halen van het bedrijf aanzienlijke voordelen opleveren. De huidige beursnotering beperkt Allego’s mogelijkheden om hun groeiplannen volledig te realiseren door lage handelsvolumes, prijsvolatiliteit en beperkte toegang tot kapitaal. Door niet langer beursgenoteerd te zijn, kan Allego kosten besparen, efficiënter werken en beter concurreren met niet-beursgenoteerde bedrijven. Dit stelt het bedrijf in staat om zich beter te positioneren voor toekomstige groei.

Reacties van de directie

Emmanuel Rotat, directeur bij Meridiam, benadrukte de voortdurende steun van zijn bedrijf voor Allego: “Sinds onze eerste investering in 2018 hebben we Allego continu ondersteund. We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpaal aan te kondigen en geloven dat Allego beter kan groeien als privébedrijf met onze steun.”

Mathieu Bonnet, CEO van Allego, voegde hieraan toe: “Deze transactie toont de sterke steun van Meridiam voor onze strategie en groeivisie. Met deze middelen kunnen we ons netwerk van ultrasnelle laadstations in heel Europa uitbreiden en Allego helpen een leider in de sector te worden.”

Belangrijke details van de transactie

  • Meridiam biedt $1,70 per aandeel, wat een aanzienlijke premie is ten opzichte van de huidige marktprijs.
  • Aandeelhouders die hun aandelen niet verkopen, blijven investeerders in het niet-beursgenoteerde bedrijf en krijgen toegang tot toekomstige mogelijkheden om hun aandelen te verkopen.

Tijdschema en goedkeuringen

Het transactiecomité van Allego, bestaande uit onafhankelijke leden van de raad van bestuur, heeft de plannen unaniem goedgekeurd. Meridiam zal het bod zo snel mogelijk starten, en de verwachting is dat zowel het bod als de delisting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond.

Over Allego

Allego is een vooraanstaande aanbieder van oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen, met een netwerk van 35.000 laadpunten verspreid over 16 landen. Opgericht in 2013 en beursgenoteerd sinds 2022, streeft Allego ernaar om opladen toegankelijk, duurzaam en plezierig te maken voor iedereen.

Over Meridiam

Meridiam, opgericht in 2005, is een onafhankelijk investeringsbedrijf dat zich richt op duurzame publieke infrastructuur. Het bedrijf beheert meer dan $22 miljard en heeft wereldwijd meer dan 125 projecten gerealiseerd.

Voor meer informatie, bezoek de volgende links:

Vorig artikelAntwerpen verwelkomt een van Europa’s grootste laadhubs voor elektrische trucks
Volgend artikelStellantis & Leapmotor mogelijk al begonnen met pre-productie in Polen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in