Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce: mag het Alfa-label dragen

Links vliegt er een 12Cilindri van Ferrari langs, verderop een gecamoufleerde Maserati GT Folgore. We zijn op Balocco, de testtrack van Alfa Romeo, om te sturen met de elektrische Junior Veloce.

Er rijdt hier op Balocco werkelijk van alles, het betere spul van Maserati en Ferrari, maar ook allerlei toekomst modellen van Fiat en Alfa Romeo. Maar als ik in de buurt van het centrum van de testtrack, waar de klassieke boerderij ‘Bella Luigina’ als uitvalsbasis dient, over de hek kijk op een binnenterrein, staat daar een rijtje midsize EV’s van andere merken. Paar Smart’s, de Volvo EX30 en een stuk of wat elektrische modellen uit de Stellantis groep. Er is een concurrentievergelijking aan de gang, klaarblijkelijk.

Torsen sperdifferentieel

Alfa Romeo was zo pienter om ons niet met de basis Junior Elettrica te laten rijden. Die heeft vermoedelijk eenzelfde karakter als de overeenkomstige modellen van Opel, Peugeot, Fiat en Citroen. De vanafprijs van de Junior met elektrische aandrijflijn begint bij 39.000 euro. De lekkerste, de Veloce kost 49 mille. Een flink verschil, maar je vindt dan ook een flink verschil in de aandrijflijn terug. Het vermogen stijgt van 156 tot een vette 280 pk. Beide versies van de Junior beschikken over één elektromotor, voorin geplaatst. De motor in de Veloce is door Alfa Romeo ontwikkeld en gaat ook naar andere modellen binnen de groep. Maar wat de Veloce zo lekker maakt, is het Torsen sperdifferentieel dat tussen de voorwielen is geplaatst. Bij Alfa zijn ze er reuze trots op. De vergelijking wordt zelfs gemaakt de roemrijke Alfa 147 GTA, waar die heerlijk 250 pk sterke zescilinder voorin lag. Mocht je nog een exemplaar hebben, bewaren of hier naar de redactie bellen; wij zien ‘m wel zitten.

Terug naar de Junior Veloce. Dat sper weet de toch vrij plotseling vrijkomende kracht van de elektromotor kundig over de wielen te verdelen. Laten we wel zijn, 280 pk is feitelijk te veel voor een voorwielaangedreven auto. Tenzij er dus zo’n mechanisch sper helpt om de krachten te verdelen. Geweldig, hoe je de Veloce over Balocco kunt sleuren. Deze baan heeft vele tientallen kilometers aan asfalt, in zo’n beetje elke vorm, soort en maat; omhoog en omlaag. Er zijn vele bekende bochten nagemaakt, tot zelfs de Hugenholzbocht. Maar er is geen één bocht waar de Veloce geen raad mee weet. En telkens blijk ik sneller op het gas te kunnen dan vooraf gedacht. Doordat het sperdiff de krachten min of meer gelijkmatig verdeeld, heb je geen last van een door spinnend binnenste voorwiel. Doordat de wielen dus tractie houden, zetten ze de beschikbare kracht om in snelheid. Zodoende kun je bocht na bocht belachelijk vroeg op het rechter pedaal. Een vermakelijke auto, de Alfa Romeo Junior Veloce.

Voldoende ‘Alfa Romeo’ in het interieur

Er staan een paar puike stoelen in de Veloce. Je zit lekker diep, met stevige wangen die je goed op z’n plaats houden. Hoewel je hier en daar wel verwijzingen ziet naar andere modellen uit de Stellantis groep, is er toch voldoende ‘Alfa Romeo’ in het interieur aanwezig. Handig dat het navigatiesysteem de laadpunten in een lange route meeneemt. Minder handig is dat elke Junior Elettrica aan maximaal 100 kW laadt, bij een snellader. Vooralsnog is er één formaat batterij voorhanden voor de Junior, het van Stellantis bekende 54 kWh  energiepakket. Daarmee kom je op papier zo’n 400 kilometer ver mee. Overigens niet op de manier zoals wij de Veloce over Balocco hebben gesleurd.

Hoe dan ook, de Junior Veloce maakt ons blij. Ten eerste neemt het aanbod ‘leuke elektrische auto’s’ verder toe, naast de modellen van Cupra. Maar zonder het proces van elektrificeren had de toekomst van Alfa Romeo er vermoedelijk niet zo positief uitgezien. Juist binnen het al maar toenemende aanbod van elektrische auto’s, wil de consument zich onderscheiden. Het is moeilijk om dat binnen het karakter van de elektrische aandrijflijn te doen. Daarvoor zijn andere zaken nodig, een Torsen sperdiff , lekker veel vermogen en het typisch Alfa-design, mooie historie en merkwaarden die voortkomen uit racegeschiedenis. En waarschijnlijk hebben sommigen consument die weinig op hebben met modellen uit China, wel oren naar een elektrische Alfa Romeo.

Tekst: Werner Budding

Vorig artikelEU acht Chinese staatssteun bewezen en voert importheffingen op EV’s in
Volgend artikelBYD wil met Denza de Europese luxe markt veroveren ondanks EU importheffingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in