ALD ‘krijgt’ 250 miljoen euro van EIB om elektrische auto’s te kopen

Door ALD Automotive

De Europese Investeringsbank (EIB) en ALD Automotive kondigen een belangrijke financiële samenwerking aan. ALD Automotive heeft tegen gunstige voorwaarden een financiële bijdrage van 250 miljoen euro toegekend gekregen om haar vloot met hybride en elektrische voertuigen in de hele EU uit te breiden en dan met name in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Nederland. Met deze financiering kunnen in totaal 15.000 voertuigen worden gekocht.

De financiering is onderdeel van het Cleaner Transport Facility (CTF)-programma, een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en de EIB dat in december 2016 gestart is. Het verminderen van de CO2-uitstoot speelt een belangrijke rol bij de EU-klimaatdoelstellingen. Hiervoor is een geleidelijke overgang naar volledig elektrische of hybride voertuigen nodig.

“We willen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit spelen. Deze financiële samenwerking stimuleert de instroom van voertuigen met lage uitstoot,” bevestigt ALD Chief Financial Officer Gilles Momper. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel – eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118.000 voertuigen – en we streven ernaar om tegen eind 2020 een vloot van meer dan 200.000 duurzame voertuigen in beheer te hebben.”

“Deze overeenkomst biedt de EIB (de EU-bank) de mogelijkheid om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd bedrijven en het mkb te ondersteunen bij hun duurzame mobiliteitstransitie,” voegt EIB-vicepresident Ambroise Fayolle toe.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven