ALD Automotive lanceert Mobility-as-a-Service-app ALD move

Door ALD Automotive
ALD Automotive heeft de Mobility-as-a-Service-app ALD move
gelanceerd. ALD move geeft medewerkers dagelijks reisadvies op maat op basis van de persoonlijke agenda. De app helpt leaserijders het dagelijkse woon-werkverkeer slimmer in te richten, geeft hen meer inzage in de verschillende mobiliteitsmogelijkheden en stimuleert de keuze voor duurzamere of efficiëntere manieren van vervoer, zoals elektrisch vervoer.

ALD move is een mobiliteitsassistent, die dagelijks een persoonlijk reisadvies geeft aan de hand van de agenda van de gebruiker. Het advies is gebaseerd op realtime informatie en voorspellende analyses. Hierbij valt te denken aan file-informatie, het weer en iemands persoonlijke voorkeuren. Ook is de app voorzien van een speciale chatbot die gebruikmaakt van machine learning, voor het oplossen van agendaproblemen zoals ontbrekende adressen of overlappende afspraken.

Incentive voor elektrisch rijden

ALD move kan gekoppeld worden aan een incentive-programma. Medewerkers die slimme mobiliteitskeuzes maken, zoals het gebruik van een e-bike of elektrische auto bouwen credits op. Daarnaast krijgen ze door de koppeling met een mobiliteitskaart toegang tot aanvullende mobiliteitsoplossingen zoals het openbaar vervoer en autodeeldiensten. Bedrijven kunnen hun medewerkers zo nog beter stimuleren slimme en duurzame mobiliteitskeuzes te maken.

Onbeperkte mogelijkheden

“Bij ALD Automotive werken we er hard aan om de toekomst van mobiliteit vorm te geven”, bevestigt Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive. “ALD move is een duidelijk voorbeeld van hoe we technologie gebruiken om mobiliteit slimmer in te zetten bij onze klanten, zodat ze meer inzicht krijgen en echt ontzorgd worden in hun keuzes. Het is de opmaat naar meer flexibele manieren van vervoer gebruiken”.

ALD move wordt in de komende maanden onder 100 gebruikers getest. Voor de ontwikkeling is gebruik gemaakt van de strategische samenwerking van ALD Automotive met Microsoft en innovatiespecialist DearNova. De app wordt ondersteund door Microsoft’s Azure Cloud-platform en hun digitale services.

Kijk voor meer informatie over ALD move op https://www.aldautomotive.nl/ald-move.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven