Albert Heijn groen op weg in Rotterdam

Albert Heijn groen op weg in Rotterdam

Albert Heijn heeft in Rotterdam, de stad die bekend staat om zijn haven, innovatie en duurzaamheid, een nieuwe mijlpaal bereikt. De Nederlandse supermarktketen kondigt aan dat de bezorging van boodschappen en de bevoorrading van winkels in het centrum van Rotterdam nu door volledig elektrische voertuigen wordt verzorgd.

Met ingang van eind 2024 gaat men voor de bezorging en bevoorrading in geheel Rotterdam, dus niet alleen in het stadscentrum, over op emissievrij vervoer. Deze stap draagt bij aan de missie van Albert Heijn om ‘samen beter eten bereikbaar te maken voor iedereen’ en om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Stiller en schoner

In navolging van Den Haag, waar sinds 2022 de thuisbezorging en bevoorrading door AH al volledig elektrisch zijn, is Rotterdam de tweede stad waar de supermarktketen deze groene stap zet. Maar daar blijft het niet bij. Albert Heijn heeft aangegeven dat later dit jaar ook de stadscentra van Utrecht en Amsterdam zullen volgen.

Met deze transitie naar elektrisch vervoer zet Albert Heijn een belangrijke stap in het verduurzamen van transport. “Met meer elektrische kilometers in onze steden kunnen we stiller en schoner bezorgen. Hiermee verbeteren we de impact van transport op geluid en de lokale CO2-uitstoot,” aldus Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek en keten bij Albert Heijn.

Winst voor iedereen

De overstap naar elektrisch vervoer is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de klanten en omwonenden. Het betekent stiller en schoner vervoer in hun omgeving, zonder in te leveren op gemak. Het is een win-win situatie: een stap vooruit in duurzaamheid, terwijl de kwaliteit van de dienstverlening behouden blijft. Albert Heijn laat zien dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan, en dat het mogelijk is om een duurzamere toekomst te creëren zonder in te boeten op service en kwaliteit.​

Opladen bij het grootste snellaadplein voor trucks van Nederland

Het opladen van de groeiende vloot van vrachtwagens en bestelwagens is een belangrijk onderdeel van de transitie naar elektrisch vervoer. “Een goede planning van ritten, laadtijden en locaties zorgt ervoor dat volledig elektrische leveringen en bezorgingen in de vier grote stadscentra kunnen worden gerealiseerd,” aldus Albert Heijn.

De elektrische vrachtwagens die in de regio Rotterdam rijden, vertrekken vanuit het distributiecentrum in Pijnacker. Hier bevindt zich het grootste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens in Nederland, uitgerust met twaalf snellaadzuilen. Een groot deel van de stroom wordt opgewekt door de ruim 10.000 zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum van AH liggen. Na een uur laden hebben de elektrische vrachtwagens een actieradius van ongeveer 200 kilometer.

Vorig artikelDe Fisker PEAR is even in de wacht gezet
Volgend artikelOpel Corsa Electric: meer dan alleen een nieuwe naam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in