maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsAiways stelt productie U5 uit en presenteert ook volgende model

  Aiways stelt productie U5 uit en presenteert ook volgende model

  Aiways wil de eerste Chinese autofabrikant zijn die zijn modellen ook op grote schaal in Europa verkoopt. Helaas moet de marktintroductie en de start van de productie van de U5 vanwege het Coronavirus worden uitgesteld. Voorlopig concentreert de startup zich op het ondersteunen van de gemeenschap rond het hoofdkwartier.

  Aiways U5 productie naar Europa

  Eerste leveringen U5 in augustus 2020

  Vanwege deze onverwachte situatie zal de productie van de U5 van modeljaar 2021 pas in juli starten. De eerste Europese leveringen van de U5 beginnen in augustus. Aiways gaat de auto in Europa via internet aanbieden. Onderhoud en aftersales gaat in Nederland via nog aan te wijzen servicepartners aanwijzen. Als het goed is kom je daar met de U5 maar hoogst zelden, de onderhoudsinterval is vastgesteld op maar liefst 100.000 kilometer. De prijzen van de U5 worden nog bekend gemaakt. Aiways heeft voor Duitsland een prijs van minder dan 40.000 euro aangekondigd. De elektrische SUV heeft een vermogen van 140 kW en een 63 kWh accu waarmee een actieradius van meer dan 400 kilometer behaald kan worden.

  Aiways U6ion

  Aiway U6ion

  Helaas is de Autosalon van Genève afgelast, anders hadden we daar de u6ion kunnen zien. Deze conceptcar van een sportieve crossover coupé is (uiteraard) gebaseerd op hetzelfde platform als de U5. Aiways richt zich met dit model op jonge en actieve autokopers. Technische details van de U6ion zijn tot nu toe niet onthuld, maar we mogen verwachten dat die in lijn met die van de U5 liggen. Het is nog niet bekend wanneer en tegen welke prijs de U6ion in China en later in Europa zal worden gelanceerd. Het interieur van de auto is nu nog duidelijk een concept. Dat kun je zien aan het vierkante stuurwiel met een open bovenzijde en de prominente hendel op de middenconsole. Ook is het nog maar de vraag of we de verschillende opvallende carrosseriedelen zoals de voor- en achterspoilers en zijskirts ook in serieproductie gaan zien.

  Aiways U6ion

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos