Aiways auto's brandstofcel methanol

Aiways gaat elektrische auto’s met brandstofcellen op basis van methanol maken

In de automotive branche worden vooral brandstofcellen op waterstof gebruikt. Maar er zijn meer brandstoffen die je daarvoor kunt gebruiken, zoals methanol. Aiways wil als eerste Chinese autofabrikant auto’s maken met brandstofcellen op basis van methanol.

Methanol

Een brandstofcel op waterstof lijkt op zich dé oplossing, maar er kleven nogal wat haken en ogen aan het opzetten van de benodigde infrastructuur om waterstof te kunnen tanken. Voor veel mensen zal methanol nog vrij onbekend zijn. Hoewel de brandstof minder schoon is dan waterstof, is de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden bij de verbranding van methanol vele malen lager dan bij de verbranding van conventionele brandstoffen. Bovendien is methanol is op grote schaal beschikbaar en kan het veilig en goedkoop worden vervoerd en gedistribueerd. Daarbij kan er eventueel zelfs gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur.

Geproduceerd uit gerecycled CO2

Methanol kan worden geproduceerd uit hernieuwbare en niet-hernieuwbare grondstoffen. Maar het kan namelijk ook worden gemaakt door CO2 uit rookgassen of de atmosfeer af te vangen en te recyclen. In dat geval kun je daadwerkelijk spreken van een “groene” brandstof. Brandstofcellen op basis van methanol zijn niet geheel nieuw. Ze worden ook al gebruikt in de Gumpert Nathalie, een elektrische supercar, een ontwikkeling van in Ingolstadt gevestigde Engineering Centre van Aiways. De Chinese autofabrikant claimt dat auto’s met brandstofcellen op basis van methanol efficiënter, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker zijn dan traditionele voertuigen op basis van methanol en waterstof.

Samenwerking met Blue World Technologies

Aiways werd eerder dit jaar ook aandeelhouder van Blue World Technologies. Samen met deze Deense specialist op het gebied van methanol-brandstofcellen wil Aiways werken aan de ontwikkeling van elektrische auto’s met brandstofcellen op basis van methanol.

China International Import Expo 2019

De noviteit van Aiways werd vandaag onthuld op de China International Import Expo 2019 (CIIE). Daar kunnen de bezoekers het nieuwe platform voor methanol-brandstofcellen van Aiways nog tot en met zondag 10 november bewonderen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven