AIM EV Sport 01: Een elektrische sportcoupé met een vleugje GT-R

AIM EV Sport 01

Het Japanse AIM is voor veel mensen een onbekende naam, maar is allesbehalve een start-up. Het bedrijf is al in 1998 opgericht en toont nu een voorproefje van een opwindende nieuwe conceptcar: de EV Sport 01. Deze sportieve tweezitter zal zijn publieksdebuut maken op het Goodwood Festival of Speed van 13 tot 16 juli.

Voormalig Nissan-ontwerper

De EV Sport 01 is het geesteskind van Shiro Nakamura, de voormalige hoofdontwerper van Nissan. Nakamura, die verantwoordelijk was voor het design van iconische modellen zoals de Nissan GT-R, heeft zijn expertise ingezet om een elektrische sportcoupé te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als technisch indrukwekkend is.

Compact en licht

Het chassis van de 3,90 meter lange EV Sport 01 bestaat uit een aluminium buizenframe en een ophanging met dubbele wishbones voor en achter. De carrosseriepanelen zijn gemaakt van een gelamineerde koolstofvezelstructuur en de ‘kuip’ voor de inzittenden is volledig van koolstofvezel. Deze combinatie van lichtgewicht materialen en geavanceerde technologie resulteert in een auto die niet alleen licht, snel en wendbaar is, maar ook duurzaam en efficiënt.

AIM EV Sport 01 vleugeldeuren

Krachtig

Onder de motorkap van de EV Sport 01 bevinden zich twee APM200-motoren die de achteras aandrijven. Deze motoren, aangestuurd door een geavanceerd torque vectoring-systeem, leveren een gecombineerd vermogen en koppel van 360 kW (490 pk) en 740 Nm. De Li-Ion accu heeft een capaciteit van 81 kWh en is geconfigureerd in vier packs. Ondanks zijn indrukwekkende specificaties weegt de auto slechts 1.425 kilo, wat uiteraard mede te danken is aan het compacte formaat.

Wellicht ook in productie

Hoewel de EV Sport 01 oorspronkelijk bedoeld was om de expertise op het gebied van autodesign en -technologie van AIM te demonstreren, zijn er nu plannen om het model in beperkte productie te brengen. Er zijn helaas nog geen details bekend zijn over wanneer, waar en tegen welke prijs deze auto’s zouden worden verkocht.

Goodwood Festival of Speed

Op het Goodwood Festival of Speed zal de EV Sport 01 zijn snelheid en behendigheid demonstreren in een reeks getimede runs. Met Yukinori Suzuki, de CEO van AIM achter het stuur, belooft de EV Sport 01 een van de hoogtepunten van het festival te worden.

Vorig artikelVan Mossel neemt distributie en dealerschap van Maxus op zich
Volgend artikelPeugeot Cycles onthult drie innovatieve e-bike modellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in