Aehra en Miba bundelen krachten voor geavanceerde accutechnologie

Aehra EV's met Miba accutechnologie

Het nieuwe Italiaanse premium EV-merk Aehra en de Oostenrijkse technologiegroep Miba hebben aangekondigd samen te gaan werken. Hun gezamenlijke missie? Het ontwikkelen van een innovatieve accutechnologie voor de toekomstige SUV en sedan modellen van Aehra.

Op maat gemaakte accu’s: de sleutel tot optimalisatie

Deze samenwerking stelt Aehra in staat om de accutechnologie die de aangekondigde elektrische SUV en sedan zal aandrijven, aanzienlijk te verbeteren. Door de accupakketten samen met Miba Battery Systems te ontwikkelen, creëren de twee bedrijven een oplossing die specifiek is afgestemd op de voertuigarchitectuur en carrosseriestructuur van Aehra. Dit moet leiden tot een optimalisatie van de actieradius, efficiëntie en gewichtsbesparing.

Focus op duurzaamheid en reparatie

Bij de ontwikkeling van de accu ligt de focus niet alleen op prestaties, maar ook op duurzaamheid en repareerbaarheid. Het doel is om een lange levensduur van zowel de accu als het voertuig te garanderen.

Presteren, maar niet overdrijven

Hoewel Aehra beoogt een premium merk te zijn die auto’s in de topklasse aan wil bieden, heeft Aehra geen behoefte aan voertuigen met overdreven krachtige aandrijflijnen. In plaats daarvan kiezen de engineers van Aehra voor een evenwichtige benadering die uitstekende dynamische prestaties biedt zonder de noodzaak van een te grote accu.

Aehra EV's met Miba accutechnologie

Actieradius zo’n 800 kilometer

Aehra streeft ernaar om klanten een actieradius van 800 kilometer te bieden. Die moet mogelijk worden gemaakt door een 120 kWh accu. Om de daarvoor benodigde efficiëntie te kunnen realiseren, streeft Aehra naar een spanning van 925 volt. De accu kan dan worden opgeladen met een spanning van maximaal 350 kW.

Nog een paar jaar

We zullen nog even geduld moeten hebben. De eerste Aehra-voertuigen met Miba’s accutechnologie worden verwacht in 2026. Deze samenwerking moet een nieuwe standaard voor de toekomst van elektrisch rijden zetten. Of dat inderdaad het geval zal zijn, valt nog te bezien. Maar de gezamenlijke focus op technologische vooruitgang, duurzaamheid en efficiëntie, die de samenwerking tussen Aehra en Miba belooft, is in ieder geval een interessante ontwikkeling.

 

Vorig artikelTest je EV kennis: Raad jij deze 10 nieuwe elektrische auto’s (zonder logo)?
Volgend artikelFietsen naar het werk: een kwestie van kosten en bewustzijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in