DAF CF Electric actieradius

Actieradius DAF CF Electric verdubbeld

DAF Trucks heeft de actieradius van zijn volledig elektrische CF Electric truck verdubbeld, deze bedraagt nu meer dan 200 kilometer. Hierbij maakt de fabrikant gebruik van een nieuwere generatie accutechnologie. De nieuwe accu’s zijn lichter zodat ook het laadvermogen toegenomen.

Laadvermogen met 700 kilo toegenomen

Door de introductie van nieuwere, modernere accu’s is het gewicht met 700 kilogram afgenomen. Dat levert volgens DAF Trucks vergroting van het laadvermogen met een even groot gewicht op. DAF Trucks brengt de CF Electric met grotere actieradius deze maand al op de markt gebracht. De eerste leveringen vinden naar verwachting vanaf begin 2021 plaats. De rest van de aandrijflijn blijft gelijk, zodat de CF Electric nog steeds een elektromotor met een vermogen van 210 kW en een maximumkoppel van 2.000 Nm heeft.

Groter doch lichter accupakket

De nieuwe accu heeft een bruto capaciteit van 350 kWh, waarvan netto 315 kWh beschikbaar is. Hiermee is de capaciteit meer dan verdubbeld. Voorheen was de bruto capaciteit namelijk 170 kWh. De afmetingen van de accu zijn gelijk gebleven. DAF heeft de accu nu ook geconditioneerd voor een omgevingstemperatuur 25 tot 40 graden. Dit komt de levensduur, capaciteit en het constante prestatieniveau ten goede.

Snellader

Met een laadvermogen van 250 kW kan de CF Electric volgens de Eindhovense fabrikant in 75 minuten worden op. Als de accu wordt opgeladen tijdens het laden of lossen of tijdens een chauffeurspauze, moet een dagelijkse rijafstand van ongeveer 500 kilometer mogelijk zijn.

‘Belangrijke stap vooruit’

“Met de nieuwe CF Electric met vergrote actieradius breiden we onze toonaangevende positie op het gebied van elektrisch wegtransport verder uit”, aldus Ron Borsboom, Executive Director DAF Productontwikkeling: “Deze truck is ontwikkeld om een antwoord te geven op de toenemende vraag om in steden de luchtkwaliteit te verbeteren en daarnaast CO2-emissies te reduceren. Met 500 volledig elektrische kilometers per dag kunnen veel transporteurs écht uit de voeten.”

Als trekker en bakwagen

Maar de CF Electric is eigenlijk niet bedoeld voor het langeafstandsverkeer. Hij is geoptimaliseerd voor de bevoorrading van supermarkten in stedelijke gebieden, of als vuilniswagen. Daarom levert DAF de CF Electric als 4×2 trekker (GVW: 37 ton) en als 6×2 bakwagen met gestuurde naloop-as voor een maximale wendbaarheid (GVW: 28 ton).

Specifieke benadering

De inzet van elektrische voertuigen vraagt om een specifieke benadering bij de klanten. Daarom ondersteunt DAF hen met geavanceerde routesimulatiemodellen om tot de meest efficiënte voertuigplanning te komen. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan slimme scenario’s voor het opladen van de batterij. Bovendien adviseert DAF – in samenwerking met geselecteerde leveranciers zoals VDL – de vervoerders ook over de meest optimale laadinfrastructuur.

Verkoop start in september

De verkoop van de CF Electric met grotere actieradius start in september, waarna de levering begin 2021 van start gaat.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven