Actieradius van 1000 km? Dankzij een nieuwe batterij zou het moeten kunnen

Mogelijke doorbraak op batterijgebied. Innolith, een Zwitserse startup, claimt een lithium-ion batterij te hebben ontwikkeld die goed is voor een actieradius van ongeveer 1000 kilometer.

Volgens Innolith heeft de nieuwe batterij een energiedichtheid die vier keer groter is dan die van een Tesla Model 3. Het is geen solid-state batterij (waar onder meer het bedrijf van Henrik Fisker op inzet), maar een lithium-ion batterij, zoals die in alle moderne elektrische auto’s wordt gebruikt.

Elektrolyten

Normaal gesproken werkt die met een organisch (en licht ontvlambaar) oplosmiddel dat elektrolyten bevat. Innolith heeft ervoor gekozen om het middel te vervangen door een anorganische vloeistof die stabieler en minder ontvlambaar is. Een solid-state batterij werkt met een vaste geleidende stof.

Meer energie

Op die manier kan er meer energie in een batterij worden gestopt zonder dat die instabiel wordt. Bovendien zou de batterij langer meegaan. Innolith zegt dat het nog drie tot vijf jaar duurt om de nieuwe batterij op de markt te krijgen. Er worden echter wel vaker doorbraken op batterijgebied geclaimd, dus is het vooral een kwestie van: eerst zien, dan geloven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven