ACM wil dat laadpalen binnen 12 weken aangesloten worden

ACM laadpalen binnen 12 weken aangesloten

In een zogeheten consultatie stelt ACM (Autoriteit Consument & Markt) dat een laadpaal binnen twaalf weken op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Men heeft het dan wel over een zogenaamde kleine ingreep bij kleinverbruikers, waarbij eenvoudig een aansluiting kan worden aangelegd.

Kleinverbruikers

Voor kleinverbruikers hangt de duur van de termijn dus af van de aard van de werkzaamheden. Indien voor het verzwaren van de aansluiting alleen een aanpassingen in de meterkast is, geldt een maximumtermijn van twaalf weken. Indien er voor de laadpaal een nieuwe of gewijzigde aansluiting nodig is waarvoor ook gegraven moet worden, mag de termijn 18 weken bedragen.

Grootverbruikers

Volgens de toezichthouder hebben met name grootverbruikers er last van dat het zo lang duurt. Voor die grootverbruikers stelt de ACM dat een netbeheerder, onder voorwaarde dat er in het gebied ook voldoende transportcapaciteit beschikbaar is, binnen veertig weken op het elektriciteitsnet moet aansluiten.

Vanwege het overbelaste elektriciteitsnet en een tekort aan personeel komt het nu regelmatig voor dat het aansluiten van een laadpaal (of zonnepanelen) onacceptabel lang duurt. Het voorstel van de ACM is een zogeheten consultatie wordt op dit moment aan onder anderen de netbeheerders. Deze kunnen tot begin oktober op de consultatie van de ACM reageren.

Vorig artikelRij-impressie Mercedes EQE: minder dure EQS of een elektrische Mercedes E-klasse?
Volgend artikelDroomorder voor Canoo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in