Acer waagt zich met de minimalistische, AI-gedreven Ebii op de e-bike markt

Acer Ebii e-bike

Acer, vooral bekend vanwege zijn pc’s en laptops, heeft aangekondigd zich ook op de e-bike markt te gaan begeven met de lichte en praktische ‘Ebii’. Het Chinese tech-bedrijf heeft nog geen prijs of lanceerdatum bekendgemaakt voor deze minimalistisch ogende, ‘AI-gedreven’ e-bike.

Minimalistisch

De Acer Ebii heeft een minimalistisch en functioneel ontwerp. De opvallende ‘Ebii Box’ in het midden bevat de bedieningsmodule, accu en koplamp, en het zadel en stuur steken er recht uit. Als verwijzing naar Acer’s achtergrond als computer- en tabletfabrikant kan de 460 W accu van de Ebii worden verwijderd en gebruikt als draagbaar laadstation voor USB-C apparaten.

Acer Ebii e-bike

Acer’s aankondiging vermeldt dat de Ebii een ‘slimme LED-display’ heeft voor het weergeven van het accuniveau en het resterende bereik, maar deze is niet zichtbaar op de foto’s. De Ebii maakt gebruik van een smartphone-app voor vergrendeling en ontgrendeling op basis van nabijheid en bevat GPS-positiebepaling om de fiets terug te vinden als deze gestolen wordt.

Lichtgewicht

Met een gewicht van iets meer dan 16 kg is de Ebii erg licht voor een e-bike. Acer zegt dat de Ebii geschikt is voor fietsers met een lengte tussen de 145 en 185 cm. Dat betekent waarschijnlijk dat zeer lange fietsers een ritje op de Ebii niet echt als comfortabel zullen ervaren.

De Acer Ebii biedt zoals gebruikelijk trapondersteuning tot een snelheid van ongeveer 25 km/u en heeft een bereik van zo’n 110 km.

Acer Ebii e-bike

AI-gedreven

Interessant is dat de Ebii wordt beschreven als ‘AI-gedreven’. De Ebii maakt gebruik van ‘machine learning’ om zich aan te passen aan de trapkracht van de fietser, de rijomstandigheden en het gewenste ondersteuningsniveau. Het systeem leert gedurende de tijd steeds meer van de gebruiker om een steeds meer gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Botsingsdetectie

De e-bike beschikt over functies zoals ‘botsingsdetectiesensoren’ (maar vermeldt niet wat dat precies inhoudt), verlichting in alle richtingen en ‘airless’ banden zodat lekke banden tot het verleden behoren.

Acer heeft nog niet aangekondigd wat de Ebii zal kosten of wanneer deze beschikbaar zal zijn.

Vorig artikelVolkswagen Groep start in Valencia de bouw van grote fabriek voor duurzame accuproductie
Volgend artikelFord Explorer voortaan elektrisch, en niet meer uit Chicago maar uit Keulen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in