ABB gaat autonoom rijdende VDL-vloot in Singapore opladen

Het Zwitserse ABB heeft een opdracht ontvangen om de laadinfrastructuur te leveren en te installeren voor een VDL-vloot van autonome elektrische logistieke voertuigen in de nieuwe Tuas-haven in Singapore. De levering vindt plaats tussen september 2020 en augustus 2022.

In totaal zullen 80 AGV’s (Automated Guided Vehicles) worden vervaardigd door VDL Automated Vehicles. Deze worden ingezet voor het transport van zware scheepscontainers bij de haventerminal. De AGV’s zouden in 2023 operationeel moeten zijn.

450 kW Snelladers

De laders en ondersteunende infrastructuur van ABB voor de autonome voertuigen zouden al eind 2020 moeten zijn geïnstalleerd. De opdracht omvat de levering van 450 kW snelladers, de ontwikkeling en levering van prefab containeroplossingen met geïntegreerde laders, midden- en laagspanningsschakelapparatuur, transformatoren en de bijbehorende besturings- en bewakingsapparatuur. Welk bedrag er met de opdracht gepaard gaat is niet bekend.

“Het project combineert twee van de grootste trends in de mobiliteitsindustrie, de opkomst van autonome voertuigen en de introductie van elektrische voertuigen”, zegt Frank Muehlon, directeur van ABB’s wereldwijde laadinfrastructuur bedrijf. Snelladen van de AGV’s is essentieel voor een efficiënte containerafhandeling en het vergroten van de capaciteit van de haven.

Hoewel ABB als marktleider al 11.000 DC-snelladers in 76 landen heeft geïnstalleerd, is dit de eerste keer dat ABB laadinfrastructuur levert voor een autonome, commercieel geëxploiteerde vloot. In dit Singapore-project heeft het bedrijf zijn laadoplossingen op maat moeten maken en individuele end-to-end oplaadaansluitingen voor de AGV’s moeten creëren.

80 AGV’s van VDL-dochter VDL Automated Vehicles

Tegen 2040 is de Tuas-haven van Singapore de grootste ter wereld. De toekomstige jaarlijkse capaciteit van de enorme industriële haven wordt geschat op 65 miljoen containers. De eerste ligplaats zal in 2021 in gebruik worden genomen.

De 80 AGV’s van VDL-dochter VDL Automated Vehicles zijn 15 meter lang en de 2 meter hoge voertuigen kunnen tot 65 ton heffen en zich met maximaal 25 km /u verplaatsen.

In 2015 heeft VDL twee prototypes geleverd aan Singapore die blijkbaar tot volle tevredenheid van havenbeheerder PSA waren. VDL Automated Vehicles is ervaren op het gebied van autonome voertuigen: Het Nederlandse bedrijf heeft vergelijkbare voertuigen in Europa geleverd. Onder andere aan ECT in Rotterdam en aan BASF in Ludwigshafen, Duitsland.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven