Laadpalen Noord-Holland Utrecht Flevoland

Aantal laadpalen in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht wordt vervijfvoudigd

Er staan in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht momenteel zo’n 5000 publieke laadpalen. Dat lijkt een behoorlijk aantal maar het zijn er nog lang niet genoeg. Men verwacht dat ons land er over tien jaar een paar miljoen nodig heeft. Daarom hebben deze provincies besloten om 20.000 extra laadpalen te bestellen.

Aanbesteding gewonnen door Pitpoint

Met die 20.000 laadpalen wil men het elektrisch rijden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht flink stimuleren. Dat besluit is overigens al eerder gevallen. We zijn nu zover dat de drie provincies de aanbesteding voor deze laadpalen hebben afgerond. Deze is gewonnen door Pitpoint uit Nieuwegein. Dit bedrijf is al vele jaren bezig met alternatieve vormen van energie voor mobiliteitstoepassingen. Zo bouwt, exploiteert en onderhoudt PitPoint diverse tankstations voor onder meer LNG, CNG en waterstof. Ook laadpalen zijn dagelijkse werk voor Pitpoint, dat bijvoorbeeld al een aantal openbare laadpalen in de stad Utrecht heeft geplaatst. Pitpoint zal de laadpalen trouwens niet alleen gaan bouwen en plaatsen maar ook ze ook exploiteren en onderhouden.

Laadpaal bij de gemeente aanvragen

De opdracht voor Pinpoint gaat om publieke laadpalen, langs de weg. Het is de bedoeling om die 20.000 nieuwe laadpalen daar te plaatsen, waar er vraag naar is. Wie een elektrische auto heeft en in de onmiddellijke omgeving over een laadpaal beschikt, of van mening is dat er niet genoeg laadpalen zijn, kan dus gewoon een laadpaal bij de gemeente aanvragen.

Totaal twee miljoen laadpalen nodig

Volgens het ministerie van Infrastructuur zijn er over tien jaar zo’n twee miljoen laadpalen nodig, waarvan ongeveer een kwart in de publieke ruimte. Omdat lang niet iedereen in Nederland over een eigen parkeerplaats of oprit beschikt, zal 70 procent van de elektrische rijders zijn auto op de straat opladen. Minister Stientje van Veldhoven wil dat het laden van een elektrische auto uiteindelijk net zo eenvoudig en vanzelfsprekend is als het laden van een mobiele telefoon.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven