donderdag, 25 april, 2024
Meer...
    Homee-NieuwsWerner Budding presenteert de BMW Concept iX3 en i4

    Werner Budding presenteert de BMW Concept iX3 en i4

    Eigenlijk hadden deze auto’s zo’n drie maanden geleden in Genève moeten staan. Helaas moest de Autosalon vanwege corona worden geannuleerd. Daarom gaan de nieuwe BMW Concept iX3 en de BWM Concept i4 online in première. Werner Budding mag een kijkje in de studio nemen.

     

    BMW Concept iX3

    De BMW i3 krijgt binnenkort gezelschap van de iX3. Een auto die de populaire X3 moet opvolgen. Een SUV die BMW geen windeieren heeft gelegd. BMW verwacht terecht ook veel van de opvolger. De SUV’s in dit marktsegment zijn immers bijna niet aan te slepen. BMW kiest heel verstandig voor een auto die je zowel met verbrandingsmotoren, een plug-in hybride én een volledig elektrische aandrijflijn kunt bestellen. Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar de volledig elektrische BMW iX3. Hij krijgt een riant accupakket van 80 kWh. Dankzij de hoge efficiency (minder dan 20 kWh/100 km is voor een SUV heel netjes) heeft de nieuwe X3 een actieradius van meer dan 440 km.

    BMW Concept i4

    Met de Concept i4 presenteert BMW de voorproductieserie versie van een uiterst fraaie elektrische Gran Coupé. Hij komt waarschijnlijk in 2021 op de markt. Volgens BMW luidt de Concept i4 “de elektrische aandrijving een nieuw tijdperk in”. De Concept i4 zou wel eens van dé concurrenten voor Tesla kunnen worden. Een auto waarvan we mogen verwachten dat hij exceptionele rijeigenschappen heeft, en bovendien een bovengemiddelde actieradius van 600 kilometer. Met de i4 is BMW klaar voor de toekomst met een auto die bovendien op en top een BMW is. En misschien wel meer dan dat, want de karakteristieke nieren in de grille zijn prominenter dan ooit.

    Gerelateerd

    2 REACTIES

    1. De i8 is net uit productie genomen. Er komt voor zover ik weet geen directe opvolger, wat ook geldt voor de i-3 als die uit productie gaat.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Meer e-Nieuws

    e-Videos