Citroën 19_19 Concept

19_19 Concept, Citroën’s toekomstvisie op de ultieme reisauto

Eerder dit jaar onthulde Citroën de Ami One Concept. Dit is Citroën’s toekomstvisie op de elektrische mobiliteit in de stad. Binnenkort onthult de Franse autofabrikant ook de 19_19 Concept. Deze conceptcar, waarvan de naam is geïnspireerd op het 100-jarig bestaan van Citroën, is geheel anders dan het voorgaande concept. Met de 19_19 Concept wil Citroën namelijk laten zien hoe een auto er uit kan zien die is bedoeld om comfortabel aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Advanced Comfort

De 19_19 Concept heeft dan ook een opvallend en bijzonder ontwerp. Het doet een beetje denken aan een ruimteschip op wielen. Citroën heeft zich dan ook laten inspireren door de wereld van de luchtvaart. Met de 19_19 Concept wil Citroën comfort naar een nieuw niveau brengen. De auto heeft dan ook een cabine die een echte woonkamer op wielen lijkt te zijn. De 19_19 Concept verlegt de grenzen van het Citroën Advanced Comfort-programma. De cabine is bevestigd aan een nieuw veringssysteem met Progressive Hydraulic Cushions in combinatie met een slimme actieve bediening. Het interieur heeft een unieke indeling met individuele stoelen en is geïnspireerd door de wereld van interieurarchitectuur. Citroën wil met de 19_19 Concept een heel nieuw soort auto voor lange ritten laten zien. Het voertuig staat voor volgens de Franse autobouwer voor een moderne benadering van design en technologie waarmee je een geheel nieuwe autobeleving moet krijgen. Een beleving die in het teken staat van maximaal rijcomfort, totale ontspanning, rust en welzijn.

 

Autonoom

De 19_19 Concept is ook innovatief en futuristisch door de autonome rijtechnologie, waarbij de bestuurders het rijden volledig kunnen uit handen kunnen geven. De techniek in de conceptcar maakt verregaand gebruik van kunstmatige intelligentie en is uitgerust met een persoonlijke assistent op het dashboard. Deze neemt de controle over het voertuig over tijdens perioden dat de auto autonoom kan rijden. De assistent communiceert met de passagiers via een intelligent, voorspellend en proactief systeem dat inspeelt op de behoeften van elke inzittende.


 

Indrukwekkend rijbereik

De 19_19 Concept wordt uiteraard aangedreven door een volledig elektrische, krachtige aandrijflijn. Hiermee sprint de auto in vijf seconden van 0 naar 100 km/u (0-62 mph) en kan een topsnelheid van 200 km/u bereiken. De vierwielaandrijving heeft twee motoren, één voor iedere as. De motoren produceren samen een vermogen van 340 kW en een koppel van 800 Nm. Het 100 kWh accupakket moet zorgen voor een indrukwekkende actieradius van 800 km (volgens de WLTP-norm) om haar berijders een bijna onbeperkte bewegingsvrijheid te kunnen bieden

Snellaadtechnologie

Om haar berijders nog meer bewegingsvrijheid te kunnen geven is de 19_19 Concept voorzien van snellaadtechnologie. Hiermee kan er in 20 minuten een rijbereik van 600 km worden bijgeladen. Maar Citroën gaat nog verder. Om probleem- en snoerloos opladen mogelijk te maken is de 19_19 Concept uitgerust met een inductielaadsysteem waarbij de accu’s direct kunnen worden opgeladen tijdens het rijden waar de infrastructuur van de weg dit toelaat. Volgens Citroën is de 19_19 Concept geschikt voor alle omstandigheden. Of het nu gaat om een reis naar het land, een vakantie in de bergen of een weekendje weg aan zee, met de 19_19 Concept beleef je autorijden op een geheel nieuwe manier.

 

Première op VivaTech Parijs

Wie Citroën’s ultieme oplossing voor de autorit van morgen wil zien, kan de 19_19 Concept op VivaTech in Parijs bewonderen. Hier zal deze bijzondere conceptcar op 16 mei 2019 haar wereldpremière beleven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven